973 297 085
Informació: 973 297 085
Atenció comercial: 973 297 085

Actualitat 

Notícies

FGC Turisme es prepara per obrir les seves pistes aquesta temporada d'hivern 22-23

Data de la noticia: 23-11-2022
Compartir aquest esdeveniments
Tags: Inici temporada d'hivern 22-23, FGC Turisme, mesures d’eficiència energètica
  • Les estacions d’FGC tenen previst començar la temporada d’hivern entre el 2 i 3 de desembre. La Molina, si les condicions ho permeten, podria avançar l’obertura.

 

  • Les estacions de muntanya d’FGC Turisme actuaran de forma dinàmica i seguiran aplicant, com ja fa vàries temporades, mesures d’eficiència energètica per tal d’oferir un servei òptim i sostenible.

Amb el pont de la Puríssima com a teló de fons, les estacions d’esquí i muntanya d’FGC Turisme tenen previst donar la benvinguda a la temporada d’hivern 2022-2023 el primer cap de setmana de desembre. Totes les estacions finalitzaran la temporada el dilluns de Pasqua, dia 10 d’abril.

 

Dates d’obertura i tancament de les estacions d’esquí i muntanya d’FGC

La Molina té prevista la seva obertura el dia 2 de desembre o bé tan aviat com les condicions de neu ho permetin. L’horari d’obertura de La Molina serà de 9h a 17h, a excepció del Telecabina, que tindrà un horari de 9h a 16h.

 

Vallter té previst iniciar la temporada 2022-2023 el divendres 2 de desembre, si les condicions ho permeten. L’horari de l’estació serà de 9h a 16.45h.

 

A Vall de Núria, el tren cremallera reprendrà el servei continuat el 2 de desembre després del tancament els dies feiners del mes de novembre. El 3 de desembre obrirà l’estació de muntanya amb el Parc Lúdic i les activitats d’hivern i, si les condicions acompanyen, obrirà també l’estació d’esquí. L’horari previst de funcionament de l’estació serà de 9h a 16.45h.

 

Les estacions del Pallars Sobirà donaran el tret de sortida a la temporada d’hivern 2022-2023 el divendres 2 de desembre. L’horari previst d’obertura, tant per Espot com per Port Ainé, serà de 9h a 16.30h.

 

L’estació de Boí Taüll preveu la seva obertura divendres dia 2 de desembre amb un horari de 9h a 16.45h.

 

Estacions dinàmiques per a una explotació sostenible

El model que seguiran les explotacions d’FGC Turisme, en un any on el context energètic és més condicionant que en temporades anteriors, és el d’estacions dinàmiques, on les mesures d’estalvi que es prendran variaran en funció de l’estat de les pistes, la qualitat de la neu, les condicions meteorològiques i l’afluència de visitants. Es prioritzarà que l’afectació cap a l’usuari sigui la mínima.

 

FGC ha estat incorporant progressivament mesures d'eficiència energètica, aconseguint en els últims anys una reducció de les emissions de gasos efecte hivernacle del 66% i del consum d’aigua fins a un 26%.

 

D’altra banda, el procés de digitalització en el sistema de forfets ha permès a les estacions d’esquí i muntanya d’FGC conèixer el nombre i els moviments dels visitants en temps real. Això permetrà ara optimitzar els serveis que s’oferiran als visitants, generant el mínim impacte. Per tant, les mesures per a garantir la sostenibilitat energètica que es poden prendre al llarg de l’hivern seran variables i adaptades a les necessitats de cada equipament turístic.

 

Aquestes mesures poden passar per prioritzar la producció de neu en els períodes energètics més econòmics i quan les condicions de temperatura i humitat siguin les més òptimes. També hi haurà un control exhaustiu dels gruixos de neu per no produir-ne més de la necessària. S’afavorirà la reducció del consum de combustible de les màquines de preparació de pistes, adaptant-la a la qualitat de la neu. Una de les mesures és la possible modificació dels horaris segons l’afluència d’esquiadors.

 

Una acció que han implementat les estacions en els últims anys és la gestió de la il·luminació, actualitzant progressivament la lluminària estàndard per altres amb tecnologia LED. També hi ha un control de la temperatura en la calefacció de les dependències i espais comuns per assolir la màxima eficiència energètica.

 

FGC Turisme es prepara per obrir les seves pistes aquesta temporada d'hivern 22-23
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Reservar a Boí Taüll
Compra / recàrrega forfet
Top
x
CLUB PIRINEU365
Introdueixi el número de localitzador i l'email per a consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.